', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

Wpisy otagowane : pasta

Pasta z makreli i fety

zawsze.oliwek

Pastę zrobiłam całkiem przypadkiem, gdy feta zaskoczyła mnie swoją obecnością w czeluściach lodówki. Czasem eksperymenty wychodzą naprawdę zacnie. Lista zakupów: 1 duża wędzona makrela 200 g fety jogurt grecki sól i pieprz szczypiorek, rzodkiewka, ki... więcej

Krem czekoladowy do kanapek

zawsze.oliwek

Ten wspaniały krem możecie stosować jako smarowidło do kanapek i naleśników lub jako masę do przełożenia ciasta :) Lista zakupów: 250 g mielonych orzechów laskowych 300 g dobrej czekolady o zawartości kakao min. 50 % 4 łyżki oleju kokosowego 2 czubat... więcej

Smarowidło z awokado

zawsze.oliwek

Smarowidło jest bardzo proste w przygotowaniu i świetnie się nadaje do tostów (w towarzystwie pomidora) lub tortilli, które właśnie dziś zrobiłam. Każdy podgrzany placek posmarowałam tą pastą, nałożyłam smażonego kurczaka, sałatę i pomidory. Sprawdzi... więcej

Obazda

zawsze.oliwek

Obazda to bawarska pasta do pieczywa, którą pierwszy raz spróbowałam, gdy zamieszkaliśmy w Niemczech. Najbardziej ją lubimy na żytnim chlebie z dodatkiem pomidora i świeżej papryki. Lista zakupów: 1 szalotka (lub mała zwykła cebula) 250 g camemberta ... więcej

Pasta z makreli i awokado

zawsze.oliwek

I kolejna pasta z makreli :) Lista zakupów: 1 miękkie awokado sok z cytryny 2 makrele wędzone pieprz 4 łyżki (lub więcej) majonezu Makrele oczyścić, rozetrzeć widelcem. Awokado obrać, wyjąć pestkę, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytry... więcej

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci