', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

Jabłka faszerowane na słodko

zawsze.oliwek

Sernik w jabłku- podsumował mąż. Lista zakupów dla 2 osób: 2 duże jabłka farsz: 4 łyżki sera na sernik 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 płaska łyżka płynnego miodu 1 małe żółtko 1 łyżka rodzynek Składniki farszu dokładnie ze... więcej

Gulasz z warzywami

zawsze.oliwek

Zimno, mokro, szybko zapada zmierzch. Jesień to czas dań sycących, rozgrzewających, najlepiej zup, gulaszy i zapiekanek. Lista zakupów dla 4 osób: 1/2 kg mięsa wieprzowego 5 dużych pieczarek 1 cebula 3 małe kolorowe papryki 1 cukinia 1 szklanka sosu ... więcej

Jabłka faszerowane mięsem

zawsze.oliwek

Faszerujemy cukinię, paprykę, pomidory, czemu nie zrobić jabłek w wersji wytrawnej? Lista zakupów dla 4 osób: 4 duże jabłka 1 mała cebula 50 g boczku 150 g mięsa mielonego wieprzowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, majeranek 4 plast... więcej

Szynka z boczkiem

zawsze.oliwek

Tę domową wędlinę przygotowałam w szynkowarze. Lista zakupów: 80 dag mięsa wieprzowego mielonego 1 jajko 3 łyżeczki cukru 4 ząbki czosnku sól, pieprz, suszony majeranek i tymianek 4 długie plastry boczku 4 śliwki suszone Na każdym plastrze boczku uło... więcej

Zupa krem z kapusty pekińskiej

zawsze.oliwek

Pekińska zdecydowanie nadaje się nie tylko do surówek ;) Lista zakupów: 1 kapusta pekińska (ok.350 g) 5 - 7 średnich ziemniaków (300 - 350 g) 1.5 l bulionu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól, pieprz, gałka muszkatołowa 130 g wędzonego bo... więcej

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci