', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

Lody bananowo- gruszkowe ze spiruliną

zawsze.oliwek

Spirulina (użyłam m.in. w TYM koktajlu) to sproszkowane algi dzięki którym moje lody nabrały pięknego zielonego koloru. Lista zakupów: 2 gruszki (po obraniu 350 g) 3 banany (po obraniu 420 g) 300 g śmietany 30% 4 łyżki syropu z agawy (lub miodu płyn... więcej

Sałatka z kozim serem, boczkiem i szparagami

zawsze.oliwek

Maj to mój ulubiony miesiąc, ponieważ przypada wtedy sezon na szparagi, które mogłabym jeść pod każdą postacią. Lista zakupów dla 4 osób: 1 opakowanie miksu sałat 1 wiązka zielonych szparagów 75 sera koziego twardego 10 orzechów włoskich 15 pomidorkó... więcej

Pasta z makreli i fety

zawsze.oliwek

Pastę zrobiłam całkiem przypadkiem, gdy feta zaskoczyła mnie swoją obecnością w czeluściach lodówki. Czasem eksperymenty wychodzą naprawdę zacnie. Lista zakupów: 1 duża wędzona makrela 200 g fety jogurt grecki sól i pieprz szczypiorek, rzodkiewka, ki... więcej

Sałatka z pomarańczy i oliwek

zawsze.oliwek

Dziś proponuję Wam dość zaskakującą w doborze składników sałatkę. Pomarańcze z cynamonem i oliwkami będą świetnie pasować do wykwintnego obiadu np.kaczki :) Lista zakupów dla 2 osób: 2 pomarańcze cynamon garść czarnych oliwek listki mięty do dekoracj... więcej

Przepisy na Wielkanoc- zestawienie

zawsze.oliwek

Przedstawiam Wam świąteczne zestawienie potraw na Wielkanoc. Mam nadzieję, że któreś z dań zainspiruje Was i pojawi się na Waszym stole :) Wędliny i pasztety 1. Gotowana karkówka : 2. Klasyczny pasztet mojej Mamy : 3. Pasztet z indyka z boczkiem i p... więcej

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci