', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

desery

Lody bananowo- gruszkowe ze spiruliną

zawsze.oliwek

Spirulina (użyłam m.in. w TYM koktajlu) to sproszkowane algi dzięki którym moje lody nabrały pięknego zielonego koloru. Lista zakupów: 2 gruszki (po obraniu 350 g) 3 banany (po obraniu 420 g) 300 g śmietany 30% 4 łyżki syropu z agawy (lub miodu płyn... więcej

Trufle z suszonych daktyli z migdałami

zawsze.oliwek

Nie byłam pewna, czy w ramach cyklu "Słodki Piątek" jest sens po wczorajszym Tłustym Czwartku męczyć Was kolejnym deserem, ale doszłam do wniosku, że jak nie dziś, to w przyszłości może wykorzystacie ten przepis :) Lista zakupów na ok. 25 sztuk: 400 ... więcej

Pieczone jabłka z migdałami

zawsze.oliwek

Gdy za oknem zimno i pada śnieg.... Lista zakupów dla 2 osób: 2 duże jabłka farsz: 4 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka miodu 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka oleju kokosowego do przystrojenia: ok. 40 sztuk migdałów bez skórki 2 laski cynamonu masło d... więcej

Deser z chia i kiwi

zawsze.oliwek

Ten zielony deser to prawdziwa bomba witaminowa :) Lista zakupów dla 2 osób: 425 ml mleka kokosowego 5 kiwi- (ok. 200 g po obraniu) 2 kiwi do przybrania 1 łyżka miodu 1 duża łyżka nasion chia 1 łyżka herbaty Matcha (opcjonalnie) 6 łyżek jogurtu natur... więcej

Kokosanki na Haloween

zawsze.oliwek

Te kokosanki są pyszne, więc polecam je nie tylko na Halloween. Wystarczy pominąć dekoracje w postaci oczu i można je serwować przy każdej okazji :) Lista zakupów na około 16 sztuk : 200 ml mleka kokosowego 20 g masła 1 łyżka miodu 160 g wiórków koko... więcej

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci