', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

zapiekanki

Zapiekanka z ziemniaków, buraków i jabłka

zawsze.oliwek

Dziś polecam serdecznie tę zapiekankę, która może być zarówno samodzielnym daniem, jak i dodatkiem do mięsnego obiadu. Z podanych składników wyszła mi porcja dla 2 osób,więc jeżeli ktoś planuje posiłek dla rodziny musi zwiększyć ilość warzyw, jabłek ... więcej

Ziemniaki zapiekane z fetą

zawsze.oliwek

Jeżeli komuś znudziły się zwykłe ziemniaki do obiadu, to niech spróbuje tej wersji zapiekanej z fetą. Podałam je z grillowanymi piersiami z kurczaka i sałatą. Lista zakupów dla 4 osób: 800 g ziemniaków 1 opakowanie fety (200 g) sok z 1/2 cytryny 3 ły... więcej

Tort ziemniaczany z mielonym mięsem

zawsze.oliwek

Ten tort świetnie się sprawdzi na imprezie, ponieważ jest dość duży. Wspaniale smakuje na ciepło i zimno. Podałam go z jogurtem naturalnym, wymieszanym z czosnkiem, ale pasować będą również tzatzyki :) Lista zakupów na tortownicę o średnicy 25 cm: 1 ... więcej

Bakłażany faszerowane

zawsze.oliwek

Faszerowane bakłażany podałam jako dodatek do piersi z indyka, które przygotowałam na patelni grillowej :) Lista zakupów dla 3 osób (2 połówki dla 1 osoby) 3 bakłażany łyżeczka oliwy z oliwek 10 dużych pieczarek 1 czerwona cebula 1 łyżka masła klarow... więcej

Lazania z cukinii

zawsze.oliwek

Przepyszna i dużo lżejsza wersja tradycyjnej lazanii :) Powinna wystarczyć dla 4-6 osób, gdyż pomimo braku makaronu, jest bardzo sycąca. Lista zakupów na formę o wymiarach 32 cm x 21 cm: 3 duże cukinie (ok. 1.5 kg) długie 1 duża cebula 2 duże ząbki c... więcej

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci