', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

placki wytrawne

Placki z fety

zawsze.oliwek

Z podanej ilości składników wyszło mi 12 placków. Zaserwowałam je z sałatką z rukoli, z pomidorami i czerwoną cebulą oraz z bagietką i zielonymi oliwkami. Lista zakupów: 1 opakowanie fety (250 g) 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki pół łyżeczki proszku d... więcej

Łężnie z sosem grzybowym

zawsze.oliwek

Mój tato pochodzi z okolic Wilna i często jadał to w dzieciństwie. Lista zakupów: 1.5- 2 kg ziemniaków 40 dag kiszonej kapusty 1 duża cebula sól, pieprz 2 łyżki masła olej do smażenia sos grzybowy: 2 garście suszonych grzybów łyżka mąki kubeczek śmie... więcej

Placki z tuńczyka z zielonym dipem

zawsze.oliwek

Wróciłam. Pora się wziąć do roboty. Na pierwszy ogień idą placki z tuńczyka. Pyszne i zaskakująco sycące. Lista zakupów dla 2 osób: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (50 g) 2 jajka 3 łyżki otrąb owsianych 150 g twarogu łyżeczka proszku do pieczenia s... więcej

Placki z siekanego kurczaka lub indyka

zawsze.oliwek

Z podanej ilości składników wyszło mi aż 20 sporych placków :) Lista zakupów: 350 g żółtego sera (typu gouda) 800 g filetów z kurczaka lub indyka 4 całe jajka 6 łyżki majonezu 6 łyżek mąki (ziemniaczanej) 3 duże ząbki czosnku 1 duża cebula sól, piepr... więcej

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci