', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

Dip z awokado i wasabi

zawsze.oliwek

Ten ostry dip zrobiłam do grillowanego mięsa, choć pasuje on również do pokrojonych w słupki warzyw lub do sałaty.

Lista zakupów:

200 g jogurtu naturalnego

1 duże awokado (po obraniu, bez pestki ok. 130 g)

3 łyżeczki sosu wasabi (lub więcej)

sok z cytryny

sól i pieprz do smaku

Obrane awokado skropić z sokiem z cytryny. Zmiksować na gładką masę z jogurtem i taką ilością wasabi, aby dip był dla Was wystarczająco ostry (ja dałam dużo więcej niż 3 łyżeczki). Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego :)

Komentarze (3)

Dodaj komentarz
  • Gość: [gin86] *.ip.asom-net.dk

    Nie lubię zbyt ostrego jedzenia, ale delikatny posmak wasabi - jak najbardziej. Myślę, że trzy łyżeczki by mi wystarczyły ;)

  • zawsze.oliwek

    jasna sprawa gin86 ;)

  • ekokosze

    Wasabi jest bardzo ostry, spróbuję te 3 łyżeczki ... oj będzie się działo.

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci