', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

Carpaccio z mozzarelli, buraka i ananasa

zawsze.oliwek

Kiedy wpadną znajomi. Na przystawkę. Na grilla.

Lista zakupów dla 2- 4 osób:

1 ugotowany burak

1 średni ananas

1 kulka mozzarelli

nać pietruszki do posypania

10 orzechów włoskich

dressing:

1 łyżeczka soku z cytryny

1 mały ząbek czosnku

szczypta soli, pieprzu, cukru

2-3 łyżki oleju rzepakowego

natka pietruszki

 

Składniki dressingu dokładnie wymieszać.

Buraka, ananasa i mozzarellę pokroić w plastry i poukładać naprzemiennie na dużym talerzu. Polać dressingiem. Udekorować natką. Posypać orzechami.

 

 

Smacznego :)

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci