', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

Burgery z miodem, chili i żurawiną

zawsze.oliwek

Gotowe burgery powkładałam do pełnoziarnistych bułek, przełożyłam sałatą i podałam z sałatką z awokado i grejpfruta :)

Lista zakupów na 8 małych lub 4 duże burgery:

400 g mięsa mielonego

2 łyżki bułki tartej

1 duża łyżka miodu

1 duży ząbek czosnku

1 średnia papryczka chili

1 jajko

garść żurawiny suszonej

sól i pieprz do smaku

Mięso połączyć z bułką, miodem, wyciśniętym czosnkiem i posiekaną papryczką chili. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Masę dokładnie wyrobić ręką. Wbić jajko. Ponownie wyrobić. Dodać żurawinę i wymieszać. 

Uformować 8 małych lub 4 duże burgery. Upiec na rumiano na grillu lub patelni grillowej.

Smacznego :)

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci