', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

Lody bananowo- gruszkowe ze spiruliną

zawsze.oliwek

Spirulina (użyłam m.in. w TYM koktajlu) to sproszkowane algi dzięki którym moje lody nabrały pięknego zielonego koloru.

Lista zakupów:

2 gruszki (po obraniu 350 g)

3 banany (po obraniu 420 g)

300 g śmietany 30%

4 łyżki syropu z agawy (lub miodu płynnego)

1 łyżka spiruliny

Obrane owoce pokroić w kostkę. Zmiksować z syropem z agawy i spiruliną.

Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do zmiksowanych owoców i dokładnie wymieszać.

Całość przelać do pojemnika i wstawić na 2-3 godziny do zamrażarki. Co pół godziny przemieszać lody widelcem.

Najlepsze do spożycia są w ten sam dzień, na drugi mogą bardzo stwardnieć i być trudniejsze do nałożenia.


Smacznego :)

Komentarze (6)

Dodaj komentarz
  • Gość: [Klaudia Syzdek] *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Ajajajaj, ślicznie wyglądają. Z chęcią bym zrobiła, ale zwykle lody mi nie wychodzą, jakkolwiek bym nie próbowała, zawsze coś pójdzie nie tak :D

  • Gość: [Kasia Lorenc] *.dynamic.gprs.plus.pl

    Bardzo smakowicie wyglądają muszę wypróbować przepis

  • zawsze.oliwek

    Klaudia :) a co Ci nie wychodzi? Próbuj. Szkoda zdrowia na sklepowe lody ;)

  • zawsze.oliwek

    Kasia :) serdecznie polecam :)

  • Gość: [Bielecki.es] *.adsl.inetia.pl

    Biorę w ciemno ten przepis do przetestowania ;)

  • zawsze.oliwek

    miło mi to słyszeć :)

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci