', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

Pasta z makreli i fety

zawsze.oliwek

Pastę zrobiłam całkiem przypadkiem, gdy feta zaskoczyła mnie swoją obecnością w czeluściach lodówki. Czasem eksperymenty wychodzą naprawdę zacnie.

Lista zakupów:

1 duża wędzona makrela

200 g fety

jogurt grecki

sól i pieprz

szczypiorek, rzodkiewka, kiełki do dekoracji

Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości. Rozdrobnić widelcem. Wymieszać z fetą. Dodać tyle łyżek jogurtu, aby uzyskać gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę posypać posiekanym szczypiorkiem, rzodkiewką lub kiełkami.

 Smacznego :)

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • yoursilver

    Z racji tego, że od kilku lat, gdybym mogła- nie wychodziłabym z kuchni, a teraz właśnie mam zajawkę pt. "komponuję wyposażenie i planuję menu piknikowe na najbliższą majówkę" ;) trafiłam na artykuł o pikniku ... Twój, Oliwku :) ależ miło Cię widzieć! :) :*

  • zawsze.oliwek

    Silver :) żyjesz :D mnie tez miło Cię widzieć.Mam nadzieję, że artykuł był choć trochę przydatny.

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci