', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

Wędlina domowa z pietruszką i czosnkiem niedźwiedzim

zawsze.oliwek

I kolejna wędlina przygotowana w szynkowarze, do zakupu którego bardzo Was namawiam :)

Lista zakupów:

mięso mielone wieprzowe 1 kg

1 duży pęczek naci pietruszki

sól, pieprz

2 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego

3 łyżeczki cukru

1 jajko

Nać drobno posiekać. Cukier rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Do dużej miski włożyć mięso, wbić jajko, wsypać czosnek, nać, dolać cukier. Mocno doprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić ręką.

Szynkowar wyłożyć woreczkiem foliowym. Włożyć masę mięsną, dobrze docisnąć. Woreczek zawinąć do środka, zakręcić szynkowar i włożyć do dużego garnka z gotująca się wodą. Gotować ok 1.5 godziny.


 Smacznego życzy oliwek :)

Komentarze (4)

Dodaj komentarz
  • mikimama

    Ale smakowitości!

  • zawsze.oliwek

    i wiesz, co jesz ;)

  • zjedz_mnie

    O widzę, że też zakosztowałaś własnych wędlinek z szynkowara. Super wygląda a przede wszystkim, jesz co chcesz :)

  • zawsze.oliwek

    zjedz_mnie :) pokochałam szynkowar z całego serca! ;)

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci