kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą. Mikołaj Rej

Wpis

niedziela, 04 listopada 2012

Udka pieczone na soli

Kiedyś już robiłam tak całego kurczaka (przepis). W komentarzach Bledasia zapytała się mnie, czy można upiec tak same udka. Można :)

Lista zakupów dla 2 osób:

2 udka

sól morska (ok. 1/2 kg) lub sól zwykła

Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. wysypać warstwę soli. Ułożyć udka. Piec godzinę w 180 st. 

Do udek podałam swojską surówkę z kalarepki.

Lista zakupów dla 2 osób:

1 duża kalarepka

koperek

sok z cytryny

kilka łyżek kwaśnej śmietany

sól, pieprz

Kalarepkę obrać i zszatkować (lub pokroić) na cienkie plastry. Skropić sokiem z cytryny i posolić. Odstawić na 15 min. Następnie polać śmietaną, oprószyć pieprzem i posypać koperkiem.

 Smacznego życzy oliwek :)

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
zawsze.oliwek
Czas publikacji:
niedziela, 04 listopada 2012 10:18

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • basinepichcenie napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/04 10:20:55:

    Znam przepis i bardzo lubię :)

  • Gość Magda napisał(a) z 178235169048.warszawa.vectranet.pl komentarz datowany na 2012/11/04 11:46:44:

    Bardzo apetyczne. No i świetny pomysł na dodatek do dania. Pozdrawiam

  • bled.asia napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/04 13:38:10:

    Dziękuję! W tym tygodniu będą na 100% :)

  • blenda2007 napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/04 13:50:58:

    nie znam ale probuje:)

  • Gość matylda2000 napisał(a) z 14.118-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be komentarz datowany na 2012/11/04 15:01:43:

    Przyprawialas czyms wczesniej tego kurczaka?

  • bernadeta75 napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/04 15:58:09:

    do tej pory robi lam na soli tylko całego kurczaka ale nigdy jego części, pomysł wypróbuje.

  • zawsze.oliwek napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/04 16:13:20:

    basinepichcenie:) najszybszy obiad na świecie ;)

    magda:) dziękuję i pozdrawiam również.

    bledasia:) polecam.

  • zawsze.oliwek napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/04 16:14:22:

    blenda2007:) zakochasz się w tym nieskomplikowanym daniu.

    matylda:) nie. włąsnie o to chodzi. kurczak wychodzi soczysty z chrupiąca skórką.

    bernadeta75:) polecam serdecznie.

  • basinepichcenie napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/04 19:51:34:

    To prawda, szybki, smaczny i aromatyczny

  • Gość Zuza napisał(a) z 78.10.82.20* komentarz datowany na 2012/11/04 20:53:22:

    aż muszę spróbować :)

  • zawsze.oliwek napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/07 12:09:30:

    zuza:) koniecznie. to tak mało pracochłonne!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Autorzy

Zakładki

Kanał informacyjny

Przedstawione na blogu zdjęcia są moją własnością. Ich publikowanie, kopiowanie, przetwarzanie oraz wykorzystanie bez wiedzy i zgody autora jest zabronione. kontakt: zawsze.oliwek@gazeta.pl
Durszlak.pl

Opcje Bloxa