', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Menu

kulinarny oliwek

Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą.Mikołaj Rej

Wytrawne sakiewki w pikantnym brzoskwiniowym musie

zawsze.oliwek

Świetna przystawka, sprawdzona wczoraj na imieninach Szanownej Mamy- Anny :)



Lista zakupów:

ciasto francuskie

ser typu camembert naturalny 1 szt.

prosciutto         

1 jajko

sos:

2 brzoskiwnie w puszce lub świeże

papryczka chili

szczypiorek

Ciasto lekko rozmrozić, delikatnie rozwałkować i podzielić na kwadraty. Na każdym ułożyć kawałek sera - zawiniętego w szynkę. Uformować sakiewki. Posmarować każdą rozbełtanym jajkiem. Piec 15 min. w 200 st. (termoobieg).

Brzoskwinie zmiksować z papryczką chili.

Sakiewki podawać udekorowane szczypiorkiem, z pikantnym musem.

 

 

Smacznego życzy oliwek :)

Komentarze (12)

Dodaj komentarz
  • mollisia

    Oliwku! Jak to uroczo wygląda! Powiem Ci, że żadna restauracja nie powstydziłaby się tak podać tej przystawki. Kochana ta sakiewka :D I zestaw składników spowodował u mnie ślinotok! :D

  • bernadeta75

    piekna sprawa i bardzo ciekawa kompozycja smakowa.

  • lutka40

    Serdecznie zapraszam do odebrania przyznanego wyróżnienia .Pozdrawiam

  • zawsze.oliwek

    mollisia:) zarumieniłam się;) dziękuję pięknie za komplementa:)
    sakiewki są przepyszne, przyznaję...:)

  • zawsze.oliwek

    bernadeta75:) dziękuję :)

  • zawsze.oliwek

    lutka40:) dziękuję!! już napisałam komentarz u Ciebie :):):)

  • viridianka

    ślicznie wygląda :)

  • zawsze.oliwek

    viridianka:) dziękuję :)

  • domaskowa

    Mmm, wyglądają wspaniale :)

  • zawsze.oliwek

    doamskowa:) dziękuję:)

  • grumko

    Bajerancki pomysł!;-)

  • zawsze.oliwek

    grumko:) haha! dziękuję :)

Dodaj komentarz

© kulinarny oliwek
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci